Druhá část

14.02.2013 21:27

 

Když se zabouchly dveře za asistentem, doktor Fitchelard šel k mrtvému tělu, které bylo přikryto plachtou.  Začínal odkrývat plachtu z těla, prvně šli vidět šedé, krátké a řídké vlasy, bílé čelo do kterého byly vyryté vrásky. Bílé obočí, pomačkaná víčka, vypouklý kořen nosu, na levé straně vykousnutá líc a šly vidět žluté zuby, které byly obklopené fialovou dásní, mezi zuby šel vidět bílý jazyk, úzké nosní dírky byly na konci špičatého nosu a pod ústy oholené vousy.
       Doktor Fitchelard nechal odkrytou hlavu mrtvého kolegy a šel se porozhlédnout po pitevně, kde je ta mrtvá sestřička, která byla přikrytá na druhém stolu. Doktor uslyšel nějaké chraptění za dveřmi, které vedly do laboratoře. Dveře se pomalu hýbaly, na jednu stranu a na druhou, jako by za nimi někdo do nich pomalinku tlačil sem a tam. Poté doktor zavolal „Je tam někdo?" Chraptění přestalo a dveře se přestaly hýbat. Doktor se pomalu přibližoval ke dveřím, krůček po krůčku. Tikalo mu levé šedé obočí z nervozity a ze strachu. Doktor už dával pomalu ruku na kliku od dveří a když kliku chytil, najednou na dveře někdo silně zatlačil směrem k doktorovy a ze dveří vyskočila mrtvá sestřička, která se mu vrhla po krku. Oba se svalili na zem a doktor vytáhl z kapsy nůžky, které bodl několikrát za sebou sestřičce do oka. Oko pomalu vytékalo a sjíždělo po bílé mrtvé tváři krvežíznivé sestřičce, která chtěla za každou cenu sníst doktora. Doktor jí dal nůžkami několik desítek ran do oka, které zasáhly i mozek. Sestřičce padla hlava na doktorův hrudník a mrtvá ležela s nůžkami v oku na panu Fitchelardovi. Když doktor sestřičku ze sebe odhodil, v tu ránu k němu skočil jeho bývalý mrtvý kolega a začal mu zuby trhat líce, ukousl mu levou, pravou líc, pak nos, kus rtu a nakonec mu vykousl půlku jazyka. Doktor se snažil vytáhnout nůžky z mrtvé sestřičky, ale stejně to nestihl a mrtví kolega mu vykousl z krku tepnu. Krev stříkala všude, do všech směrů, na mrtvého kolegu, který ožíral hlavu panu doktorovi Fitchelardovi a na mrtvou sestřičku. Sestřička a doktor leželi v kaluži tmavé krve a mrtví kolega pana Fitchelarda si pochutnával na jeho mrtvém těle, které se ještě cukalo. 
        Žena která byla pokousaná na parkovišti a poté podlehla na JIP vstala z pojízdného stolu, který přivezl zdravotnický asistent do pitevny a jak uviděla mrtvé tělo pana Fitchelarda,  vrhla se k mrtvému tělu a začala ho taky ožírat. Mezi tím tam vešel mladý zdravotní asistent Peter a uviděl tu hrůzu, zdřevnatěly mu nohy a nevěděl co má dělat, dvě oživlé mrtvolyožíraly jedno mrtvé lidské tělo a šlo vidět, že si pěkně pochutnávají. Peter začal pomalu dělat malé krůčky dozadu, aby je nevyrušil. Když omylem rukou bouchl do stojanu s patologickým náčiním, mrtvá žena a mrtvý patolog se otočili a hned po Peterovi vystartovali, v tu ránu Peter vyběhl ze dveří a zamčel je. Peter byl vystrašený a celý se strachy klepal a jen se díval do okýnek ve dveří, jak za každou cenu se chtějí dostat k němu tyto dvě masožravé bestie. Peter běžel okamžitě do hlavní budovy všem říct co se stalo. Ze začátku se mu všichni smáli, ale když všechno viděli na kamerových záznamech, nikdo neváhal a začali evakuovat celou nemocnici a všichni pacienti kteří mohly, běželi ven před budovu. Pacienty, kteří na tom byli vážněji, začali sestřičky a doktoři převážet také ven.  Ředitel nemocnice svolal pár kolegů, kteří se radili co udělají a během toho ještě zavolal ochranku. Ředitel s kolegy začali řešit co s pacienty, kteří jsou v kritickém stavu a kteří by nepřežili bez přístrojů, mezitím ochranka se šla podívat do pitevny. Ochranka Běžela ke dveřím a když si všimli, že jsou okna ve dveřích rozbitá, hned se vrátili k ředitelovi oznámit strašnou zprávu. Když se to ředitel dozvěděl, poslal kolegy, aby okamžitě pomohly přesunout pacienty, kteří přežijí bez přístrojů před nemocnici. Ředitel zavolal  policii, řekl jim co se děje a ti okamžitě přijeli. Během toho co byla policie na cestě, Peter ještě s jinou sestřičkou odváželi pacienta, který byl v umělém spánku.
        Když pacienta vyváželi na chodbu přiběhl k ním jejich kolega Daniel s tím, že oživlé mrtvoly zamčel v pokoji, kde byly děti asi ve věku deseti let. Peter se ho zeptal kde jsou ty děti a on na to odpověděl, že je tam zamčel taky, že už byly pokousané. Peter běžel ke dveřím, kde byly i ty bezmocné děti. Když chtěl otevřít dveře, skočil po něm Daniel a řekl mu, že ty děti  jsou taky nakažené a nemusí být další oběti. Peter mu řekl, že je doktoři vyléčí a to sám věděl, že na to není zatím lék a nikdo neví co to je. V pokoji byly 3 chlapci ve věku 9 až 11 let. Děti za dveřmi brečely a volaly o pomoc a každou chvilkou se  hlasy dětí snižovaly na dva a potom na jeden, po chvilce už  žádné děti nekřičely. 
Pokračování příště...